2012

Nu blir det en liten ord-resume av 2012. Snodde den av min finfina bästis Ellen, sm just nu spenderar sin tid i San Diego.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Absolut, jag åkte på Peace & Love. Flyttade till USA, åt min första bagel. Ja jag vet inte riktigt...

Hur har ditt 2012 varit? Nja, inte så värsta bra. Inget år jag kommer sätta högst upp på listan som 90-åringen. 

Största misstaget i år? Mitt val att se på saker, Tagit personer och saker förgivet, alleldes för snål osvosvosv. 

Tror du att år 2013 kommer blir bättre? Det är min högsta önskan. 

Blev du kär i år? Nej, ibland undrar jag om jag ens kan bli kär. Enligt min horoskop ska jag vara en sådan person som inte kan gå en dag utan att vara förälskad i någon. Nej de stämmer verkligen inte. Har aldrig varit speciellt intresserad av killar på de viset. Nu ska jag inte vilseleda er. Jag är inte lesbisk. 

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma? det får nog bli den 5/8 va? när jag flyttade till USA. 

Vad är din största framgång 2012? Min Mognad. hur mycket jag har växt som person!!!

Bästa köpet? Sims 3??????????????? eller kanske mina läppstift om jag ska vara sådär fjollig. 

Vad spenderade du mest pengar på? fula saker från forever 21. usch gillar inte den affären. finns bara saker man halvgillar men man bestämmer sig för att köpa dem för att de är billiga. någon som känner igen sig? kommer aldrig sätta foten i den butiken igen. nästa år ska jag hellre lägga pengar på saker som jag verkligen tycker om och kommer göra år framöver. de får hellre kosta lite mer. Sedan har jag nog lagt ner en hel del pengar på mat. hemska tanke. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012? Calling (de va detta år va?), resurrection, alla snook och maskinen låtar. 

Vem har du umgåts med mest? Ellen, Michelle, Bea, Elsa, Agnes, Felizia, Linnea E, Linnea B, Nicolette osvosv. 

Bästa minnet från 2012? Sommaren i skåne. älskar verkligen mitt landställe. peerfekta balansen mellan stads och lantliv och danmark. du kan nå allt inom 45 min marginal. 

kysste du någon? Nämen fy. barnförbjudet!!!!!!!!

Har du haft ett förhållande under 2012? näpp, inte sådan person. som jag nämnde tidigare, har aldrig intresserat mig av killar på ett sådant sätt. 

Favoritprogram på tv? Sex & the city, vänner, Desperate Housewives. 

Största musikaliska upptäckten? The beatles, Leonard Cohen och Håkan hellström. Älskar dem alla. 

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Svenskt lösgodis haha, plus en bok om prinsessan Madeleine. 

Vad gjorde du på din födelsedag? Skola, sen gick jag ut och åt en riktigt texas-måltid! 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? JA otroligt mycket, läser ni mina tidigare inlägg kommer ni förstå. 

Vad fick dig att må bra? Min kära mamma, pappa och syskon. sen mina underbara vänner också. Så intressant att se också, nu när man e borta vilka vänner som verkligen uppsakttar och bryr sig om dig och vilka som inte brydde sig särskilt mycket. det tackar jag för. äkta vänner är alltid bra att ha. 

Vem saknade du? mina nära och kära. 

De bästa nya människorna du träffade? Martine, Molly, Lisa. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2013 Ta vara på allt som är dig kärt. 


Planet fitnessss

Gör ett fint försök till att vara hurtig denna morgon och stiker iväg till gymmet med Ron. Är det början av mitt nya nyårslöfte? Nä, så kliche tänker jag inte vara. Det blir nog bara idag. Tror de flesta känner igen sig, när man bestämmer sig för att börja gymma och vara duktigt, håller väl alltid sisådär i två veckor kanske? eller tog jag i så jag kräktes nu? haha. 

Nörd

hihihihihih fick The Sims 3 av min värdpappa. Gissa hur jag spendera min söndag??
 
Ibland är det faktiskt okej att vara barn igen. 

Myslördag

Kom precis hem från kyrkan, de var så otroligt rörande idag. En präst från Haiti var där och vi fick ta del av eländet som pågår där nere. Eller så gott han kunde förklara och vi kunde förstå. Finns så mycket jag har gjort och tagit förgivet tidigare som jag verkligen skäms över i efterhand. Som tur va lär man sig av sina misstag och jag kan ta med mig denna lärdom in i 2013 och resten av mitt liv. 
 
Hursomhelst, bad Ron tidigare i veckan att skriva ner hans favoritfilmer genom tiderna (han är en riktig filmfantast), jag bad om att de helst skulle vara lite äldre. Sådant som inte sänds på tv längre, något som jag förmodligen inte kommer få ta del av. Så idag när vi kom hem hade han köpt två amerikanska klassiker som även var svart/vita. Gissa om jag vart glad. Så nu ska jag mysa ner mig i sängen och titta på svart/vita klassiker resten av kvällen. Bra lördag. 
 
            
 
 
'Dessa två filmer blev det. Taggad till 1000. 
 
 

Livet i USA

Tänkte att jag skulle, som de stora bloggarna, göra en liten resume av mitt år här i USA hittils. 
Kort sammanfattning;
 
Här anlände jag i Houston den 5/8-12
Här fick vi en till familjemedlem, Anouk (från belgien). 12/8-12
haha, skrattar lite när jag ser denhär bilden. inte så vacker... iaf första dagen på Concordia Lutheran. 15/8-9
Alianas födelsedag 20/8-12
Anouks födelsedag, 25/8-12
Första gången jag träffade min vän Martine. har ingen blekaste aning om datumet. 
Sarah Bode's födelsedag 5/9-12
Mollys födelsedag, Chelsea bestämmer sig för att tatuera sig. 15/9-12
 
MIN FÖDELSEDAG 26/9-12
 
Förråder min skola lite & går på fotbolls match på Dawson High (Martines skola) 3/9-12
Renissans fetivalen 2/10-12
Jag går på min första NBA match. 10/10-12
 
 
Halloween 2012
Här bestämmer sig jag och lauren för att vi ska flasha en mataffär. mycket kreativt.... och pinsamt. 5/11-12
Första fotbollsmatchen för säsongen, 6/11-12
Jag och Molly blir bra kompisar. nångång i november
Lite Thanksgiving i all ära, mumma. 24/11-12
Martines bursdag, 15/12-12
Jag nu. 
Det var min sammanfattning det. hoppas det var någorlunda underhållande. :))))))))))))))))))))

TV-favoriten

Sex & the city är bara för underbart, de äldre avsnitten är så mysiga & Samantha får mig att skratta tills jag gråter. Hade inte varit helt fel att ha henne som vän. De blir ett jullov framför Satc! Inte helt fel. 
 

Längtan efter något nytt.

Jag vill ha ett nytt år. Kan inte vara mer redo än såhär. Vill börja om på nytt, ta nya tag och försöka förbättra det som var sämre med 2012. Jag upplevde inte detta år som ett av mina bästa eftersom jag inte hade den rätta inställningen. Gör om gör rätt Jenny. 2013 ska bli mitt år. Året då jag ska briljera. Jag har lärt mig så mycket den senaste tiden, blir ibland mörkrädd när jag tänker på hur mycket jag har slösat bort tiden och lagt ner den på saker och personer som inte har någon betydelse för mig eller har fått mig att må dåligt. 4 dagar kvar. Längtar. 
 
 

lol

 
Nämen titta va smink kan göra. Fabbbbbb.

Skridskor i Gallerian

Här kommer lite bilder från dagen i Gallerian. 
 
Vi åt lunch på ett jätte häftigt ställe, de va en regnskog runt omkring en. iaf så fick vi denna vulkan-efterrätt som bestod av varm brownie, glass och vispgrädde. Fantastiskt. Så ett litet tomtebloss på de!
Systrarna Rodriguez samlade. 
 

At Luby's

Här kommer en bild på mig från julafton med min mat och lilla mig innan jag mådde lite dåligt. 
Gott vaaa?!?!?! Citronkakan i högra hörnet var helt gudomlig. 

Forever 21

Missade att lägga upp min klänning jag köpte inför Hawaii, här från förra lördagen då jag och Molly var på teater. 
Notera Molly's otroligt snygga poster i bakgrunden med The Beatles. Lite smått avudsjuk måste jag säga. Ska försöka hitta en liknande, annars ska jag försöka få en framkallad till mig. Inte riktigt samma känsla men designen får man ju iaf. 
Det klassiska, hej Duckface. 

FIlmtips

Filmtipset är "It's a wonderful life". Såg den tidigare i veckan på teatern men fastnade inte riktigt för den då, men måste bara säga att filmen är helt underbar. Så fantastikt mysig. Den går i svart/vitt men den e lika bra för det, gör den till och med snäppet bättre. Så har du tid över i mellandagarna och om du inte har tröttnat på julen ännu så rekomenderar jag dig att sätta på "it's a wonderful life" och gotta dig med massa sötsaker. 
 
Ibland önskar jag att jag var född på 50/60-talet. Vill ha svart/vit gammal tv, hade velat se the beatles live, simon & Garfunkel, använt mig av den gamla kamera-tekniken och uppleva livet utan att vara beroende av tv och dator. 
Ibland är jag allt avundsjuk på mina föräldrar. 

Hehehe...

Förlåt mamma men jag köpte en bikini..

wääyyyy

Haha, vet inte vad Lisa sysslar med på denna bild, men jag gillar hur jag ser ut så den fick åka upp på bloggen. Detta är ifrån Martines födelsedag, på lördagen. Saknar båda, hade otroligt kul den helgen. 

Julen 2012

Vart ska jag börja? Årets jul har varit allt annat än en vanlig jul, vet inte ens om jag kan kalla det Jul. Allt var så annorlunda och förförsta gången här i USA, väldigt svårt och jobbigt. 
På julafton åkte vi till Dawns pappas släktingar där vi skulle äta jullunch, det blev en subwaymacka framför tvn. Till middag åt vi Luby's, mitt absoluta favorit ställe här i USA. så otroligt mysigt, med god och mat som liknar mer min vanliga kultur plus en massa gamla männiksor (vilket ni vet vid det här laget att jag älskar). gott var det vilket var problemet, jag åt så otroligt mycket mat. slängde i mig den och de resulterade till illamående och jag låg och spydde resten av julafton
 
Juldagsmorgon, så fick vi våra presenter från tomten och familjen. Sedan åkte vi vidare till Dawns mammas släkt där vi skulle fira julen. Det blev hamburgare framför tvn. 
Med detta tackar jag för julen i år, den va mysig men annorlunda. Är glad över upplevelsen jag fick eftersom den har lärt mig massa och jag har insett nya saker. 
Vi var även i Kyrkan, då brast det för första gången för mig. Pastorn var ju tvungen att hålla talet "första julen ifrån sina nära och kära". usch de var inte kul, jag vart som en liten hundvalp. eller ja de kanske ni ser på bilden. 
Redo för tomten 
Tyckte denhär killen va lite gullig.
Ja detta vart årets julmat. haha jag som hade förväntat mig kalkon och pumpapaj, blev inte riktigt så va. Gigantisk var den verkligen. 
Jag & Anouk
 

Lite rock på kvällstvisten

Glömde att berätta att jag och Molly var och såg ett live band i kyrkan i fredags. Inte riktigt min typ av musik men de var ju alltid kul att se 70-åriga tanter digga med huvudet och jubla. Lite julstämmning. 
 

It's a wonderful life

Var på en julteater igår, It's a wonderful life med Molly och hennes mamma igår. 

Thank you Soho

 
 
 
 
 
 

LYCKLIG fast olycklig.

Titta vilken liten söt butik jag hitta! Älskar allt. blev hur lycklig som helst tills jag kom på, vad har jag för nytta av denna affär? inte så att jag kan köpa något eftersom jag inte bor här permanent och åker hem om ca 5 månader. KUL.

 
  
                                                                         
 
 

 

 
 

Julen kom lite tidigare i år.

Idag väntade en stor överraskning i hallen! Post från Sveariket. Blir alltid lika glad. Tack kära familj!
 
Julklänningen, favorit choklad, lösgodis och Julklappar med små rim på. 
 
På eftermiddagen åkte jag till ett ålderdomshem och körde lite christmas-caroling. Jag kan inte beskriva min kärlek för gamla människor. Hur söta och underbara är de egentligen inte? Vill krama sönder allihopa och börjar typ gråta av glädje när jag ser dem. Vill bara mysa. Tänker definitivt dra ihop något liknande i Sverige nästa år! Kanske lite lussebullar på de? och glögg? Någon frivillig?
 
Min 7-åriga värdsyster och min 18-åriga syster från Belgien. Känns otroligt konstigt att stå med klänning och solglasögon och sjunga julsånger. Kulturkrock. 
 
 

Jultomten har varit här!

Tyckt att jag hade gjort mig förtjänt av dessa saker:

 
Köpte nytt smink eftersom mitt nu har tagit slut. Tänkte att jag skulle göra som en utav mina finaste och bästa vänner Agnes och prova något nytt, har nämligen kört på Bare minerals och loreal mascara i två år nu så tänkte det var dags för en förändring. Lever ett nytt liv nu, med nya traditioner så vrf inte ändra även på småsaker? Det fick iaf bli puder från Lancome och mascara från Dior, Blackout. Nu håller vi tummarna för att de var rätt val! 
Sen fick jag också med mig ett par jeans hem för halvapriset. vilket kap. mycket nöjd! 
 
 

Den dubbelmoraliska dagen

 
Gud vilken dag det har varit. Alarmet ringde 05.30, meningen var att jag skulle plugga de sista inför government finals. men nej, jag snoozae på. verkligheten slog mig, 1. hade ingen miniräknare inför Algebra finals, 2.hade inte köpt present till Leah inför secret santa. 3. hade inte pluggat alls. 
Ringde Molly i panik och bad hennes köra mig till target men även hon var stressad eftersom hon just hade bränt sina pepparkakor som hon skulle ha haft med sig till lärarna. Det var gasen i botten över till target men de hae förstås stäng så vi körde runt bland allt från CVS till walgreens men även det var stängt. Tillslut hittade vi äntligen till walmart. Tack gode gud för de! fick min miniräknare värd 2 dollar, som inte hjälpte mig ett dugg. 
morgonen=PISS. 
 
Men de slutade med en  av de mysigaste dagarna. körde till the woodlands, till market street och the mall där jag inhandlade julklappar till mig själv. konstigt hur lätt det kan vara att handla klappar till sig själv men så svårt att handla till familj och vänner.... men hitta tillslut några till min vfamilj. mysigt. 
 
 

 
 
 
 

Secret Santa & Pasta-party with Sader Soccer - Girls varsity

Fick ett gigantiskt paket av Emily, otroligt söt Freshman på skolan.
 
 
Och detta tittade ut ur lådan: 
 
 
Kan inte bestämma mig för om det är en apa eller en björn så enligt Ben fick de bli en Mear (blandning mellan Monkey & Bear). Och namnet på denna söta varelse är: Javier the Mear. 
 
 
 
 

Bursdag!

Min favvo jenta fyllde år i helgen och de firade vi såklart med Mia bella och en nota som var alldeles för hög.
 
 
Två svenskar, en kvarts-svensk och en norsk. Exotiskt lyx i Houston. 
Sen får vi ju inte glömma en mycket viktigt del av helgen, IKEA. Konstigt hur man kan uppskatta svensk mat så otroligt mycket. Lyckliga var vi allafall efter köttbullar, potatismos, lingonsylt och gräddsås. 
 
 
Herrn som tog bilden var mycket chockad av valet av bakgrund.